Historiek

In 1983 verhuisde het familiebedrijf Verheyen Betonproducten naar het nieuwe industrieterrein “Hoge Mauw” in Arendonk. B&R bouwgroep nam in 2001 de firma over. Zo werd Verheyen Beton mee in de B&R familie opgenomen. Een nieuwe state-of-the art betoncentrale werd in 2005 in gebruik genomen. Deze werd in 2008 verder uitgebreid met een extra menger van 1,5m³ en 6 extra granulaatbunkers. Tegelijkertijd werd een nieuwe productiehal opgetrokken waardoor de productiecapaciteit quasi verdubbelde.

Sinds 2011 is Verheyen Betonproducten leading manufacturer van Carboncast sandwichpanelen (al dan niet met composiete werking) op basis van C-Grid®. In 2015 werd de zuurzone vernieuwd om vooruit te lopen op de steeds strenger wordende milieunormen.

Vandaag telt Verheyen Betonproducten een 40-tal werknemers.

Het storten van beton in een sandwich element

Capaciteit

De fabriekshal biedt plaats aan 1.200m² bekistingstafels. In de meeste gevallen wordt er gewerkt met naadloze en meervoudig gelakte houten bekistingen. Enkel in geval van een doorgedreven repetitie wordt geopteerd voor stalen mallen. De 2 mengers zorgen voor een 20-tal m³ beton per dag. Hoewel er gestreefd wordt om zoveel mogelijk met natuurlijke samenstellingen te werken, kunnen kleurstoffen worden toegevoegd.

De 18 granulaatbunkers van elk 90 ton herbergen granulaten in verschillende kleuren en kalibers. Door het overdekt stockeren, kan de productie bij winterse temperaturen probleemloos doorlopen. De 3 cementsilo’s kunnen tot 120 ton grijze en witte cement en toeslagstoffen bevatten. De vochtigheid wordt constant gemeten zodat de water/ cement-factor steeds optimaal is. De 8 loopbruggen, 3 portaalkranen en onze torenkraan kunnen elementen tot 40 ton manipuleren.

Betontrechter

Voordelen

Aan een snel en efficiënt bouwproject gaat steeds een doorgedreven voorbereidingstraject vooraf. Dankzij de jarenlange ervaring kan Verheyen Beton hierin adviseren van bij het (voor)ontwerp. De voordelen van prefab beton worden immers pas optimaal benut indien er reeds in de ontwerpfase rekening wordt gehouden met prefabricatie. De prefab-elementen worden op maat geleverd en voorzien van alle ingestorte accessoires klaar voor de montage.

De productie gebeurt in een gecontroleerde omgeving met garantie op een constante kwaliteit. Daarnaast biedt architectonisch beton de keuze van de meest uiteenlopende vormen, kleuren en nabehandelingen waarbij aan hoogwaardige en esthetische eigenschappen kan worden voldaan zonder verdere afwerking van de elementen.