Cavendish 3 render

Verheyen bouwt mee aan nieuwe fysica-campus van Cambridge University (VK)

Gepubliceerd op: 12 mei 2021

Na een eerste project voor Cambridge University (VK) in 2016 noteert Verheyen met de bouw van de nieuwe fysica-campus opnieuw een prestigieus project in haar orderboek. Dit unieke project in het hart van de campus is goed voor
9.000 m² gevelelementen in wit architectonisch beton met een gepolijste afwerking.

Cavendish III
Na Isaac Newton, en Charles Darwin zal nu ook Verheyen, de architectonisch betonspecialist van B&R Bouwgroep, haar sporen nalaten op de befaamde universiteit van Cambridge. Het project Cavendish III omhelst de realisatie van een nieuwe fysica-campus van 35.000 m². Het gebouw van drie tot vier bouwlagen hoog bestaat uit laboratoria, burelen, clean rooms, klaslokalen en aula’s.

State-of-the-art polijstinstallatie
Voor de eerste maal zal Verheyen een project uitvoeren met een gepolijste afwerking, hiervoor investeerde Verheyen in een uitbreiding van zijn productieruimte en een state-of-the-art polijstinstallatie. De 1.150 gevelelementen zullen gemaakt worden in Arendonk om vervolgens per vrachtwagen verscheept te worden naar het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de eerste leveringen zijn gepland voor de tweede helft van 2019 zijn de voorbereidingen en engineering reeds uit de startblokken geschoten.

Goede reputatie in het Verenigd Koninkrijk
Dit project werd aan Verheyen toegewezen mede dankzij de constructieve samenwerking met aannemer Bouygues-UK en de geleverde kwaliteit op het Triangle-Project, Verheyens eerste project in het Verenigd Koninkrijk.